Karibik. Slunce. Pláže. Maňana. Je úplně jasné, proč si zrovna tuto část světa oblíbili námořníci i piráti. Přímo to tady vyzývá ke sklence něčeho dobrého. Proto asi není žádným překvapením, že právě v Karibiku, konkrétně prý na Barbadosu, vznikl první rum. A právě z Barbadosu pochází i tahle lahev. Bumbu je vyráběn na základě původní receptury, podle které se do rumu po vypálení přidává několik druhů místního koření. Je samozřejmě tajemstvím, o jaké koření jde. Výrobce aspoň naznačuje, že jsou to všechno přírodní složky ze Střední a Jižní Ameriky. Tajemstvím ale už není, že základem pro tuhle lahev je 8 druhů cukrové třtiny. Každá z jiného státu. Barbados: Jemná, nasládlá, se stopou po vanilce a banánu. Belize: Výraznější, kávová a kokosová. Brazílie: Lehká a ovocná s vůní tropického ovoce jako mango a papája. Kostarika: Výrazně aromatická s příchutí po koriandru a zázvoru. Dominikánská republika: Plná, zároveň ale sladká. Se stopou po mléčných bonbónech a vanilce. Salvador: Jemná, květinová. Guyana: Bohatá zemní. Místy až zemitá. S chutí čokolády a karamelu. Honduras: Výraznější, se stopami po pomerančích a zázvoru. Když ke všem těmto chutím přidáme čirou, nefiltrovanou vodu z Barbadosu, zrání v sudech po bourbonu a výhradně ruční výrobu i blend, výsledek musí chutnat jedině skvěle. Bumbu má příjemně jemnou, nasládlou vůni karamelu, vanilky a nakouřeného dubu. Chuť je naopak o něco výraznější se stopami po zázvoru, pečených oříšcích a novém koření. Závěr pak opět jemný a nasládlý. Rum podle nejstarších receptů.